Peuters op bezoek bij de bakker

Peuters op werkbezoek bij de bakkerij
Beroepen bij themamaand van Zo Kinderopvang

Voor de dames van Bakkerij J.C. van Kempen was het gisteren even een hele andere dag dan alle andere. In het kader van de themamaand beroepen kwamen namelijk de peuters van Zo Kinderopvang op bezoek.

De dames van de bakkerij stonden de kinderen al op te wachten. De peuters liepen met hun bakkersmutsjes de winkel binnen. En al snel hadden ze rode konen van opwinding, want ze mochten hun eigen muffin versieren met spikkels en glazuur. Onder het genot van heerlijke limonade hebben de peuters onder meer gezien hoe het bij de bakker in zijn werk gaat. Hoe de machine werkt, die het brood snijdt en hoe de winkel eruit ziet. Ook kregen ze een hele tas met heerlijkheden mee om te proeven, waaronder een heuse chocolade paashaas. De kinderen hebben het reuze naar hun zin gehad. Na dit leuke uitje zijn ze weer terug gewandeld naar de locatie aan de Riouwstraat.

Door de kinderen kennis te laten maken met verschillende beroepen vergroten we hun horizon en leren ze de wereld kennen. Ze komen lekker buiten en leren uit te kijken voor verkeer bij het oversteken. Deze maand staan er nog andere beroepen op het programma; zo komt er nog een echte dokter langs, een architect en een militair.
Spannend hoor! 

« back to news

© Copyright Zo Childcare 2017

Algemene voorwaarden