BSO tekeningenactie: het duurt te lang!

Nieuws
23 april 2021

BSO tekeningenactie: het duurt te lang!

Tekeningenactie om de BSO´s weer te openen!

Het duurt te lang. Al 3 maanden mogen BSO-kinderen niet naar hun geliefde buitenschoolse opvang komen. Daarom initieerde Zo Kinderopvang een handtekeningenactie met alle BSO-kinderen. Dinsdag 23 maart hebben een aantal kinderen van de BSO alle tekeningen aan Paul van Meenen van D66 overhandigd.

Tekeningenactie

Omdat we met z’n allen zo graag weer open willen, bedachten we een tekeningenactie met alle BSO-kinderen. Afgelopen weken vroegen we alle kinderen om een tekening te maken waarop duidelijk te zien is waarom ze graag weer naar de BSO willen. We hebben honderden tekeningen ontvangen.
De kinderen missen hun vriendjes, vriendinnetjes, de pedagogisch medewerkers en de leuke avonturen die we samen beleven. ‘En ook de medewerkers kijken reikhalzend uit naar het moment dat ze de kinderen weer zien’, aldus Bianca Baltus, clustermanager bij Zo Kinderopvang.

Groot succes

De actie sloeg zo aan dat we ook allerlei tekeningen ontvingen van BSO-kinderen buiten Zo Kinderopvang. Zo ontvingen we tekeningen van 2Samen, Kivido, Small Society, Kiddoozz, Jump Inn en Speel Inn. Dit geeft aan hoe graag de kinderen weer naar de BSO willen. Ook de Brancheorganisatie Kinderopvang steunt deze actie. Ook zij vinden dat het nu al veel te lang duurt.

Waarom is de BSO (vooral nu) zo belangrijk voor kinderen?

Pedagoog Monique van der Goot: ‘BSO is aanvullend op thuis en het onderwijs. BSO draagt bij aan de brede ontwikkeling van kinderen, met de nadruk op de sociale ontwikkeling aangezien kinderen in een groep met leeftijdsgenoten vaardigheden opdoen gericht op samenwerken, besluiten nemen en het omgaan met verschillende meningen. Juist in de huidige coronatijd kan de BSO een plek zijn waar kinderen sociale contacten kunnen aangaan en onderhouden en waar ze hun gezondheid op peil kunnen houden. De BSO stimuleert namelijk naast de ontwikkeling van kinderen ook een gezond voedingspatroon en voldoende dagelijkse beweging bij kinderen. In deze coronatijd gaat het minder goed met de mentale gezondheid, het welbevinden en de ontwikkeling van kinderen. BSO geeft ontspanning, (buiten)speelplezier met andere kinderen en pedagogisch medewerkers die er voor hen zijn. Kinderen die nu niet naar de BSO gaan, zitten thuis best vaak achter het scherm van hun televisie, telefoon of tablet omdat hun ouders aan het werk zijn.’

Laat je horen

We hopen dat we met deze lading tekeningen van de kinderen, het belang van BSO kunnen benadrukken richting de Tweede Kamer. Zodat we, uiteraard met alle maatregelen in acht te nemen, weer snel en veilig open mogen.  Ook al kan dit misschien nog wel even duren, we vinden het ook belangrijk om aan de kinderen mee te geven dat als je iets wilt, je je stem moet laten horen. Ook het Jeugdjournaal kwam langs om de kinderen te interviewen. Je kunt de uitzending hier terugkijken.

 

Deel via: