Gezonde start bij Zo Kinderopvang

Nieuws
11 februari 2022

Gezonde start bij Zo Kinderopvang

Binnen Zo Kinderopvang is onze collega Tamar van Alphen, pedagogisch coach, het aanspreekpunt voor een gezonde leefstijl binnen onze organisatie. Zij heeft de scholing ´Een Gezonde Start´ afgerond en zij zal ook weer andere collega´s trainen en scholen hierin.

Gezonde gewoontes

In de scholing ‘Een Gezonde Start’ leren pedagogisch medewerkers hoe zij samen met ouders, kinderen een gezonde, actieve en veilige omgeving bieden en zelf het gezonde voorbeeld geven. Op die manier:

  • Dragen ze bij aan de gezondheid en weerbaarheid van kinderen.
  • Helpen ze kinderen bij het ontwikkelen van gezonde gewoontes.
  • Bieden ze ouders een voorbeeld én ondersteuning wat betreft gezond opvoeden van hun kinderen.

‘Een Gezonde Start’ is een praktische scholing, waarbij pedagogisch medewerkers actief kennis opdoen en direct oefenen.

Lekker in je vel in de gemeente Tholen

Tamar zal starten met Gezonde Start bij de peuteropvanglocaties op Tholen. Binnen deze gemeente is er een preventieakkoord opgesteld, genaamd “Lekker in je vel!”. Het preventieakkoord Tholen is een product van samenwerkende partijen uit de zorg, onderwijs, sport en welzijn van de negen woonkernen op het eiland van Tholen. Zo Kinderopvang is één van deze partijen.

Onmisbaar voor goede ontwikkeling

Het doel is om bij kinderen al op jonge leeftijd een goede basis te leggen op het gebied van beweging en gezondheid. De werkgroep zet zich in voor de leeftijdscategorie 0-4 jaar en wil het belang van bewegen, gezonde voeding en zelfredzaamheid onderstrepen. Want het is voor kinderen niet alleen leuk om te bewegen, het is ook onmisbaar voor een goede ontwikkeling.

Op de foto zie je wethouder Corniel van Leeuwen samen met onze collega Karin van Haaften, adjunctvestigingsmanager, die de eerste fruitmand overhandigde aan Ellen Fase, waarnemend directrice van basisschool De Luyster in Sint Philipsland. Alle basisscholen op Tholen ontvingen van Zo Kinderopvang een fruitmand.

man overhandigt fruitschaal
Deel via: