Lekker bewegen met het Nijntje Beweegprogramma

Nieuws
20 januari 2022

Nijntjes beweegprogramma

Wist je dat we in Steenbergen op meerdere locaties werken met het Nijntje Beweegprogramma? Meerdere medewerkers van Zo Kinderopvang zijn afgelopen tijd getraind om het Nijntje Beweegprogramma aan te bieden. We zijn ervan overtuigd dat een goede gezondheid van het kind de basis is voor een goede ontwikkeling. Tijdens het Nijntje Beweegprogramma wordt er niet zomaar veel bewogen, maar er wordt gevarieerd bewogen waarbij het kind steeds weer iets nieuws leert. Zodat spieren, gezichtsvermogen, evenwicht en hersenen zich ontwikkelen.

Spelenderwijs

Chantal van der Wegen, vestigingsmanager Zo in de Watertoren: ´Bij het programma gaat het er vooral om dat de kinderen plezier ervaren in het bewegen. Als je jong ervaart dat bewegen leuk is, is de kans ook groter dat je het later blijft doen. Er worden geen trucjes aangeleerd, maar de kinderen leren echt spelenderwijs de basis van bewegen; rollen, klimmen, vangen, gooien, rennen en springen. We doen veel leuke spelletjes met de kinderen en je ziet ze echt genieten.´

Tips voor thuis

Op de online ouderbijeenkomst in december werd veel informatie gegeven over het Nijntje Beweegprogramma. Maar zoals ook werd aangegeven, probeer thuis ook zoveel mogelijk met je kind te bewegen. Er werden een aantal leuke tips gegeven om thuis ook meer samen te bewegen:

  • Gooi samen sokken vanaf een afstandje in de wasmand
  • Blaas een ballon op om tegenaan te tikken en van de grond te houden
  • Zet leuke peutermuziek op en dans samen door de kamer
  • Of zet een mooi parcours uit waarbij de grond lava is.

Nog meer leuke tips om thuis meer te bewegen, lees je op de website van Nijntje Beweegdiploma.

 

 

Deel via: