Nationale Week van de Vitaliteit van start

Nieuws
20 september 2021

Nationale Week van de Vitaliteit van start

Deze week is het de Nationale Week van de Vitaliteit. Deze week willen we benutten om onze collega´s te inspireren op het gebied van vitaliteit.

Wij willen uiteraard dat onze collega´s  fysiek en mentaal zo fit mogelijk zijn. Als medewerkers fysiek en mentaal lekker in hun vel zitten dan kunnen ze kinderen het optimale bieden.

Wat  betekent dat eigenlijk… vitaliteit?

Vitaliteit heeft vooral te maken met energie. De energie om dingen te doen en keuzes te maken waardoor je lekker in je vel zit. De komende week nemen we collega´s mee in alles wat met vitaliteit te maken heeft. We willen deze week inspireren om vitale keuzes te maken.

Zo kunnen onze collega´s onder andere een scan doen om te toetsten hoe vitaal ze zijn en inspiratie op doen om vitale keuzes te maken.

Wat leidt tot meer vitaliteit is heel persoonlijk en voor iedereen anders.

Het raakt veel verschillende gebieden zoals:

  • Fysiek: een gezond leven begint met voeding, voldoende beweging, ontspanning, slapen;
  • Mentaal: gedachten, overtuigingen, zorgen, alles wat in je hoofd afspeelt;
  • Sociaal-emotioneel: emoties, gevoelens, vertrouwen, verbinding. Bewustwording van eigen emoties en leren effectief mee omgaan, ook in contact met andere mensen;
  • Zingeving: zingeving en levensmissie, jouw identiteit, wat je belangrijk vindt

Inspiratie

Deze week bieden we onze collega´s allerlei extra  informatie en inspiratie aan, zodat ze kunnen ontdekken wat voor hen kan leiden tot meer vitaliteit. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een scan doen om erachter te komen hoe fit ze zijn en doen we een vitaliteitsquiz waarbij er leuke prijzen te winnen zijn. Alle locaties ontvangen vitaliteits- inspiratiekaarten met leuke opdrachten en tips die met vitaliteit te maken hebben.

Vitaliteit bij Zo Kinderopvang

Onze collega Denise Castaño Rosario (afdeling pedagogiek) is opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang.

Met Gezonde Kinderopvang weet je met welke stappen je gezonde leefstijl écht onderdeel maakt van de dagelijkse praktijk in de kinderopvang.

Denise is tevens opgeleid tot train-de-trainer “Een Gezonde Start”. Door haar training leren pedagogisch medewerkers, samen met ouders, kinderen een gezonde, actieve en veilige omgeving te bieden, waar zij zelf het gezonde voorbeeld geven.

Op die manier:

  • Dragen ze bij aan de gezondheid en weerbaarheid van kinderen.
  • Helpen ze kinderen bij het ontwikkelen van gezonde gewoontes.
  • Bieden ze ouders een voorbeeld en ondersteuning wat betreft gezond opvoeden van hun kinderen.
  • Versterken ze hun deskundigheid en professionaliteit.

Hou deze week onze social media in de gaten, en laat je inspireren in deze vitale week!

Deel via: