FAQ

Mag mijn kind komen wennen?

Standaard komen kinderen bij ons twee keer wennen en kijken wij specifiek naar uw kind wat het nodig heeft. Eventueel passen wij de wenprocedure daarop aan. 

Om uw baby te laten wennen aan het enorme scala van prikkels in de kinderopvang, laten we het eerst twee keer wennen voordat de echte opvang start. Daarom wordt u ongeveer twee weken voordat de officiële opvang van uw kindje start, benaderd en uitgenodigd om samen met uw kindje langs te komen voor een wenochtend. Tijdens deze wenochtend kunnen u en uw kindje kennismaken met de groepsleiding en andersom. Tevens heeft u een intakegesprek waarin u informatie kunt verstrekken over uw kindje en heeft u alle gelegenheid om vragen te stellen. Vervolgens kunt u de zorg over uw kindje voor circa twee uur aan ons overdragen en iets leuks voor uzelf doen. De tweede wenochtend zal als alles goed is verlopen met uw kindje op de eerste ochtend langer zijn dan de eerste en circa een ochtend in beslag nemen. We streven ernaar om uw kindje op een wenochtend een voeding te geven, lekker te laten spelen en rondkijken en te laten slapen. Zo maakt uw kindje kennis met alle nieuwe indrukken die onze zorg betreffen. Wij kijken specifiek naar wat uw kindje in de wensituatie nodig heeft en passen indien nodig de wenprocedure aan.

Wanneer uw kind op dreumesleeftijd z’n eerste kennismaking heeft met de opvang, zal het wennen van de dreumes in het teken staan van het wennen aan een nieuwe speel- en slaapsituatie, het samenzijn en het omgaan met andere leeftijdgenootjes en het wennen aan uw afwezigheid. Maar ook het opbouwen van een nieuwe relatie met de groepsleiding die als nieuwe vaste verzorgers intrede doen in het jonge leventje van uw dreumes.

Is uw kind in de peuterleeftijd dan staat het wennen in het teken van kennismaking met de nieuwe groepsleiding, nieuwe leeftijdgenootjes en speelkameraadjes. Aan ander speelgoed, ‘regels’ en omgangsvormen met andere kinderen en verschillende rituelen zoals het eet- en slaapritueel. Dit alles zoals dat iedere dag weer met de peuters in groepsverband wordt beleefd.

Uw kind in de basisschoolleeftijd zal op de nso of bso kennismaken met nieuwe leidsters, nieuwe leeftijdgenootjes en een nieuwe vorm van vrije tijd doorbrengen buiten de situatie van school. De wenperiode is bij uitstek de periode om uw kind voor te bereiden op deze nieuwe situatie met allerlei nieuwe indrukken. Ongeveer twee weken voordat de officiële opvang van uw kind start, wordt u benaderd en uitgenodigd om samen met uw kind langs te komen voor een wenmiddag bij de bso. Tijdens de eerste middag kunnen u en uw kind kennismaken met de groepsleiding en andere kinderen en vice versa. Tevens heeft u een intakegesprek waarin u informatie kunt geven over uw kind en heeft u alle gelegenheid om vragen te stellen. Vervolgens kunt u de zorg over uw kind voor circa anderhalf uur aan de groepsleiding overdragen en kan uw kind kennismaken met z’n nieuwe leeftijdgenootjes, de nieuwe speelsituatie en de groepsleiding. Indien u wenst kan uw kind twee middagen komen wennen en kennismaken op de bso. Wij kijken ook bij een kind in de basisschoolleeftijd specifiek naar wat uw kind nodig heeft om zich thuis te leren voelen in de nieuwe situatie en passen indien nodig in overleg met u de wenprocedure aan. Het ophalen van de kinderen uit school zijn vestiging– en/of schoolspecifieke zaken. Hierover wordt u in de intake verder geïnformeerd. Met vragen over het ophalen van de kinderen kunt u uiteraard de vestigingsmanager altijd benaderen.