Zo doet mee aan week van de Alfabetisering

Zo Kinderopvang doet mee aan de week van de Alfabetisering

Dagelijks lezen de pedagogisch medewerkers van Zo Kinderopvang voor aan de kinderen. Voorlezen is namelijk niet alleen heel leuk, het is ook heel belangrijk. 15 minuten voorlezen per dag stimuleert de taalontwikkeling van kinderen al enorm en voorkomt taalachterstanden op latere leeftijd.

Daarom doet Zo Kinderopvang mee aan de jaarlijkse Week van de Alfabetisering, georganiseerd door de Stichting Lezen & Schrijven. Ze vragen aandacht voor het belang van kunnen lezen en schrijven. In Nederland is één op de negen volwassenen laaggeletterd. Helaas kampen ook nog steeds veel kinderen met taalachterstanden, omdat zij bijvoorbeeld niet dagelijks worden voorgelezen.

Dit jaar is het thema van de Week van de Alfabetisering Tijd voor Taal. En op dinsdag 9 september is er een Woezel & Pip voorleesrecord. Alle vestigingen van Zo Kinderopvang doen mee en laten zien dat zij Tijd voor Taal maken. Ze lezen op die dag 15 minuten voor uit het speciaal uitgebrachte boekje van Woezel & Pip. Wie het bericht deelt via Facebook maakt kans op 'mijn eerste puzzel' van Woezel & Pip.

« terug naar nieuws