Voorleesrecord bij Zo en Toerdeloo

Op dinsdag 9 september is het Woezel & Pip voorleesrecord geweest. Alle vestigingen van Zo en Toerdeloo hebben meegedaan. Op deze manier hebben zij laten zien dat zij Tijd voor Taal maken. Ze lazen op die dag 15 minuten voor uit het speciaal uitgebrachte boekje van Woezel & Pip.

Zo deden zij mee aan de jaarlijkse Week van de Alfabetisering, georganiseerd door de Stichting Lezen & Schrijven. De Stichting vraagt aandacht voor het belang van kunnen lezen en schrijven. In Nederland is één op de negen volwassenen laaggeletterd. Helaas kampen ook nog steeds veel kinderen met taalachterstanden, omdat zij bijvoorbeeld niet dagelijks worden voorgelezen. Dit jaar is het thema van de Week van de Alfabetisering Tijd voor Taal.

Sowieso lezen de pedagogisch medewerkers van Zo en Toerdeloo dagelijks voor aan de kinderen. Voorlezen is namelijk niet alleen heel leuk, het is ook heel belangrijk. 15 minuten voorlezen per dag stimuleert de taalontwikkeling van kinderen al enorm en voorkomt taalachterstanden op latere leeftijd.

« terug naar nieuws