Kinderboekenweek een echt feestje bij Zo

Tentoonstelling en eerste miniruilbieb

De kinderboekenweek is dit jaar van 1 t/m 12 oktober met als thema ‘Feest’. En daar doet Zo Kinderopvang natuurlijk aan mee. De activiteiten van twee vestigingen springen daarbij in het oog. Die van de BSO Zo op het Groene Hart en van de dagopvang Zo aan de Klovenier.

Leuke prijzen

De kinderen van de BSO hebben allerlei kunstwerkjes gemaakt, die bij de bibliotheek in Halsteren worden tentoongesteld. De creativiteit van de kids kent geen grenzen, want naast kleurplaten en tekeningen zijn er ook prachtige gedichten gemaakt. Op 2 oktober om 16.00 uur opent de tentoonstelling en maakt de organisatie de prijswinnaar bekend. Aansluitend houden de BSO-kinderen hun fameuze voorleeswedstrijd en natuurlijk is er ook dan een prijs voor de beste voorlezer!

Miniruilbieb

Bij de dagopvang Zo aan de Klovenier is per 1 oktober een echte miniruilbieb! Het initiatief is ontstaan doordat ouders vaak vragen waar de kinderopvang die leuke (voor)lees –en prentenboeken vandaan haalt. Sommige ouders vragen ook boeken te leen, maar ook worden er weleens boeken cadeau gegeven door ouders, waar hun kindje op “uitgelezen” was.

Ook vinden de leidsters dat een kapotte boekenkaft of omgebogen pagina’s geen afbreuk doen aan een mooi prentenboek, spannend sprookjesverhaal of een grappig voorleesstuk! Boeken die hebben geleefd worden eigenlijk alleen maar mooier!

Take one, leave one!

Het is de eerste ruilbibliotheek in Halsteren en omgeving. Het is voor alle kinderen in de buurt en voor mama’s en papa’s buiten onze kinderopvanglocatie. Er zijn geen vaste regels voor wat een ruilbibliotheek precies is. Een grote ruimte met tien boekenkasten in een buurthuis is net zo goed een Minibieb als een klein plankje bij iemand in de tuin. Het gaat erom dat je boeken uitleent aan mensen in de buurt of bezoekers van die plaats. En of de ‘leners’ nu kunnen kiezen uit 100 of 5 boeken, dat maakt helemaal niet uit. Het gaat om het idee dat je met elkaar een plek beheert waar iedereen boeken kan lenen, ruilen of achterlaten. Met elkaar en voor elkaar dus. Iets om een ander blij mee te maken. Alles vanuit het perspectief: Met elkaar en voor elkaar, Somebody's Trash is Someone Else’s Treasure én van ruilen komt niet altijd huilen!

Onze ruilbibliotheek is per 1 oktober geopend en de bibliotheekjes hebben boeken voor de leeftijd 0-4 jaar en we hopen veel ouders en kinderen blij te kunnen maken in Halsteren en omgeving! Kijk ook eens op www.minibieb.nl of http://minibieb.nl/minibieb/mini-bieb-klovenier/.

« terug naar nieuws