BSO-kids oefenen invloed uit op Binnenhof

BSO kids Zo kinderopvang oefenen invloed uit op Binnenhof

Den Haag – Dat is cool! De kinderen van de BSO van Zo aan de 2e Sweelinckstraat zijn door ProDemos en Madurodam uitgenodigd om op maandag 12 oktober de feestelijke aftrap van het lesprogramma ‘Ontdek het Binnenhof en Madurodam’, actief bij te wonen. Anouchka van Miltenburg opent het lesprogramma in Madurodam.

Ontdek het Binnenhof en Madurodam

Met het lesprogramma bieden ProDemos, Madurodam en de Tweede Kamer kinderen van groep 7 en 8 en nu ook de BSO kinderen van Zo aan de 2e Sweelinckstraat, een dag Binnenhof én Madurodam aan. Deze dag speelt zich voor de BSO kinderen geheel af in Madurodam. Voor de scholieren gaat het op het echte Binnenhof verder. Op aantrekkelijke en laagdrempelige wijze leren de kinderen over de Nederlandse politiek en democratie.

Ontdek het Binnenhof en Madurodam’ bestaat uit het spel Democracity; een educatief rollenspel in de nieuwe leslokalen van Madurodam, waarbij leerlingen de volksvertegenwoordiging van de fictieve stad Democracity zijn. De kinderen beslissen op democratische wijze wat er in de stad gebouwd gaat worden. Na het spel doen ze een iBeaconspeurtocht in Madurodam. Deze tocht eindigt bij de maquette van het Binnenhof. Hier, bij de maquette van de Tweede Kamer, stellen de kinderen op tablets, zelf de Kindermiljoenennota samen: welk ministerie krijgt van hen het meeste geld?

De BSO kinderen gaan daarna onder begeleiding van ProDemos, nog een leuke IBeaconspeurtecht doen door Madurodam en mogen er daarna zelf nog rondkijken. Kortom een leuk en leerzaam programma!

ProDemos

ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen - in de gemeente, de provincie, het land en Europa. www.prodemos.nl 

« terug naar nieuws