Muziek op de Postweg

Bij Zo aan de Postweg gaan alle kinderen lekker los op muziek. Op donderdag 22 oktober biedt muziekdocente Claudia de Groen aan alle groepen een swingende muziekactiviteit aan

Kinderen worden geboren met een natuurlijke gevoeligheid voor muziek. De kunst is om al vroeg, de in aanleg aanwezige muzikale mogelijkheden, te ontwikkelen. In de praktijk bestaat muziek maken met jonge kinderen veelal uit het zingen of opzeggen van liedjes. Logisch! Een natuurlijker instrument dan de stem is er immers niet. Maar ook luisteren naar en nabootsen van geluiden, spelen met muziekinstrumentjes en bewegen op muziek zijn leuke muzikale activiteiten. Zingen en muziek geeft ook plezier aan dagelijkse activiteiten zoals: tandenpoetsen, naar de kinderopvang fietsen, jasje aantrekken!

Plezier belangrijker dan goede zangstem!

Ouders spelen hier een belangrijke rol in. U hoeft namelijk zelf niet te beschikken over een prachtige stem om muzikaal plezier over te brengen op uw kind. Ritme, beweging, klankverschillen en plezier zijn de basis ingrediënten voor een fijn moment voor u en uw kind.

Op donderdag 22 oktober gaan we in de groep van uw kind met deze muzikale basis aan de slag en hopen dat u hierdoor inspiratie opdoet om regelmatig met uw kind te zingen, dansen en trommelen. Thuis én onderweg! Want wie wordt er nu niet vrolijk van muziek? Om 10.30 uur starten we op de babygroep met muziek op schoot! Daarna zijn de dreumesen aan de beurt om 11.00 uur en we sluiten af met de peuters om 11.30 uur.

Alle ouders ontvangen de liedjes en documentatie . Zo kunt u er thuis ook meteen mee aan de slag! 

« terug naar nieuws