Zo viert nationale kinderzwerfboekdag

Zo op de Schans doet mee met de Nationale Kinderzwerfboekdag op 5 oktober!

Doe ook mee en breng een kinderboek naar Zo op de Schans!

Op woensdag 5 oktober is het Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Ook Kinderzwerfboek station Zo op de Schans doet mee! Wij roepen kinderen op om op 5 oktober gelezen kinderboeken bij ons te brengen. Het boek krijgt een zwerfsticker opgeplakt en kan beginnen aan een spannend zwerfavontuur.

Ruil een boek

De Kinderboekenweek start op 5 oktober. Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roept KinderzwerfboekStation Zo op de Schans kinderen op om op 5 oktober gelezen kinderboeken te brengen. Natuurlijk kunnen zij dan zelf een ander leuk boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen! Ons adres: Brede School De Schans, Rondsel 144 te Halsteren.

Wat is een KinderzwerfboekStation?

Op Zo op de Schans is een KinderzwerfboekStation, een plek waar zwerfboeken zich thuis voelen. Kinderen halen hier een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek kan je tegenkomen in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk een KinderzwerfboekStation. Hier vind je ook de speciale zwerfstickers. 


Voor meer informatie en de adressen van KinderzwerfboekStations: www.kinderzwerfboek.nl

« terug naar nieuws