Zo Kinderopvang geeft muzikale poppenkast

Zo Kinderopvang geeft muzikale poppenkast tijdens Nationale Voorleesdagen

 

Van 25 januari t/m 4 februari 2017 zijn er weer de Nationale Voorleesdagen. Deze zijn speciaal voor baby’s, peuters en kleuters. Want niets is zo leuk als voorgelezen worden. Maar het is ook belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. En onderzoek wijst uit:

‘van voorlezen worden kleintjes grote lezers’.

In dit kader komt er op Zo aan de 2e Sweelinckstraat in Den Haag op donderdagochtend 26 januari een muzikale poppenkastvoorstelling. Sandra Didden van Poppentheater Spruit en fluitiste Jacqueline van der Zwan verzorgen deze voorstelling onder de titel “Mevrouw Kaketoe”.

Mevrouw Kaketoe is een echte vogel. Elke dag fluit ze een mooi liedje. Maar op een dag gebeurt er iets. Haar buik wordt dikker en plop, daar ligt opeens een ei. Mevrouw Kaketoe valt in slaap op haar ei en als ze wakker wordt begint haar avontuur. Ben jij ook zo benieuwd naar dit avontuur?

Fluitiste Jacqueline van der Zwan en poppenspeelster Sandra Didden maken samen muzikaal poppentheater. De fluitmuziek wordt gekozen uit het klassieke en licht klassieke repertoire. Met poppenspel en muziek halen beide het verhaal uit het boekje, blazen het tot leven en stoppen het weer terug in het boekje.

Het is een lief sprookje over geboorte, vriendschap en zorgzaamheid, wat mooi in het thema van de Nationale Voorleesdagen, de vriendschap, past.

« terug naar nieuws