Officiele opening eerste Haagse Outdoor BSO

Scouting en Zo Kinderopvang vinden elkaar in de combinatie opvang en outdoor

Op donderdag 16 maart om 16.30 uur vindt de officiële opening plaats van een uniek concept in Nederland: de Outdoor BSO. De officiële handeling vindt plaats bij de Scoutingvereniging Be Pals Prinses Juliana aan de Laan van Poot 93 in Den Haag, met wie Zo Kinderopvang aansluiting heeft gezocht.

Avonturen beleven en uitdagingen aangaan

Tijdens de officiële opening van Outdoor BSO Zo in de Duinpan lichten beide organisaties een tipje op van de Outdoor-sluier. Zo zal gedemonstreerd worden hoe je veilig in bomen klimt, zullen de kinderen schapenvachten tot wol uitpluizen, doet scouting geocaching en zal de boswachter een excursie geven in het omliggende bos.

Beide organisaties willen kinderen graag stimuleren meer naar buiten te gaan en meer te bewegen. Daarom houden kinderen van 4 t/m 12 jaar zich op de Outdoor BSO bezig met avonturen beleven en uitdagingen aangaan. Zo zijn er activiteiten als speurtochten, hutten bouwen, hout hakken, vuur maken, vliegeren en GPS tochtjes. Ze leren de natuurlijke omgeving kennen en nog zoveel meer. Alles onder professionele begeleiding.

Dit type BSO is overgewaaid naar Nederland vanuit Denemarken, waar Outdoor BSO heel gebruikelijk is. Bekijk hier het filmpje dat wij op Facebook hebben gezet van een documentaire die Een Vandaag eerder uitzond.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over deze locatie dan vindt u hier meer informatie. Momenteel haalt de opvang kinderen van vijf omliggende scholen in de Vogelwijk. Dit jaar zullen op meerdere locaties dergelijke BSO’s starten. Kijk ook op www.zokinderopvang.nl. 

« terug naar nieuws