Voorlezen en kuikentjes kijken bij Zo op Siemburg

Woensdag ochtend 12 april was er weer een gezellige voorleesochtend bij Zo in Siemburg. Elke kwartaal zijn alle kinderen van Kruisland tussen de 0 tot 4 jaar van harte welkom om te luisteren naar een mooi verhaal met daarbij leuke activiteiten.

Ook deze keer was het weer gezellig druk bij het voorleesuurtje. Er kwamen 22 kinderen op bezoek. De kinderen luisterden naar het verhaal van Dottie en haar kuikens. Er werd interactief voorgelezen, dat wil zeggen dat er tijdens het verhaal volop aandacht is voor bepaalde (onbekende) woorden of de verhalen en ervaringen van de kinderen. Dit spreekt de kinderen heel erg aan omdat ze hierdoor meer betrokken raken bij het verhaal en zo spelenderwijs een enorme (nieuwe) woordschat op kunnen doen.
Daarna speelden  ze met de spulletjes die in het boek voorkomen. Ook dit zorgt voor een extra verrijking bij het voorlezen omdat hierdoor woorden meer en meer betekenis krijgen.

Ook konden de kinderen samen met ouders of hun verzorgers knutselen. Ze maakten een mooi ei met een kuikentje erin van verschillende materialen zoals papier en stof. Dat maakte het knutselen nog leuker!

En dan voorzichtig kroelen met echte kuikentjes

Na het drinken en een koekje mochten de kinderen met echte kuikentjes kroelen. Wat een feest is dat met die kleine schattige kuikentjes! Kortom een geslaagde voorlees ochtend!

« terug naar nieuws