It takes a village to raise a child ook voor ouderen?

Buurtonderzoek basisschool De Toermalijn en Zo Kinderopvang

Basisschool De Toermalijn en Zo Kinderopvang houden aankomende week een enquête in de wijk De Schans in Halsteren. Buurtbewoners krijgen een kaart in de brievenbus met daarop een code waarmee zij via internet aan de enquête kunnen deelnemen. Bovendien maken zij kans op een prijs.

Beide organisaties zijn gevestigd in de Brede School de Schans midden in de wijk De Schans. Het idee is ontstaan toen directeuren Mieke Schipper (basisschool) en Leonie Wesseling (kinderopvang) over de functie van de wijk in gesprek kwamen. Hoe blijven wij ook in de toekomst voorzien in behoeftes, vroegen zij zich af. De Schans zou een veel centralere plek in de wijk kunnen vervullen met een breed aanbod aan diensten voor alle leeftijden.

‘Maar hoe weet je of daar behoefte aan is’, aldus Mieke Schipper, directeur van Basisschool De Toermalijn. ‘Kinderen, leraren en ouders op De Toermalijn bereiden zich voor op het leven in de 21e eeuw. Hierbij spelen we in op de creatieve en kritische houding die kinderen van nature hebben. Dat zien wij terug bij onze ouders, maar hoe leeft dat in de wijk?’ Leonie vult aan: ‘Onze visies sluiten heel erg op elkaar aan. Bij de kinderopvang stimuleren wij het avonturen beleven en uitdagingen aangaan. En ook willen wij graag ouders ontzorgen vanuit partnerschap. Maar, wat zou het mooi zijn als wij ontdekken dat buurtbewoners hier hetzelfde over denken en wij ideeën kunnen uitwisselen op het gebied van bijvoorbeeld zorg of vrijetijdsbesteding.’

Beiden vragen u daarom naar uw mening, met als centrale vraag: Wat is uw behoefte op het gebied van onderwijs en opvang? Heeft u geen kaart ontvangen en wilt u toch ook graag uw mening geven dan kan dat via internet. Ga daarvoor naar https://goo.gl/WxG4IT. Deze link is geldig tot 29 mei. Wij waarderen de mening van de wijk zeer en verloten dan ook een bol.com cadeaubon ter waarde van €50,00. Begin juni ontvangt de winnaar zijn of haar bon.

Mailt u voor meer informatie naar schans@zokinderopvang.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

« terug naar nieuws