Vies worden mag bij Zo aan de Westgroeneweg!

Zo Kinderopvang doet volop mee aan Modderdag op 29 juni 2017

Vies worden mag bij Zo aan de Westgroeneweg

Modderdag is een initiatief van Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN). Tijdens Modderdag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur.

Uiteraard doet Zo aan de Westgroeneweg hier aan mee. Wij nodigen alle kinderen van 2 tot 4 jaar uit om bij ons in de belevingstuin met modder te spelen! Neem daarom je (klein)kind mee om gezellig samen met andere kinderen de modder te ontdekken, want modder is meer dan water en zand, modder is een beleving voor jong & oud! Zo gaan we spelen met modder, moddersoep maken, modder schilderen en nog veel meer!

Kom op donderdag 29 juni tussen 15.00 en 16.30 uur naar Zo aan de Westgroeneweg, aan de Westgroeneweg 43. Opgeven kan via anuijten@zokinderopvang.nl of 06-25070533.

Buitenspelen is bij Zo kinderopvang erg belangrijk! De kinderen bij Zo gaan dagelijks naar buiten. We spelen dan lekker in onze belevingstuin. Daar hebben wij onder meer kruiden, een hoekje met struiken waarin de kinderen lekker kunnen scharrelen, een moestuin en allerlei natuurlijke elementen. En, we hebben een echte pipowagen.

In de moestuin verbouwen de kinderen groenten. Deze onderhouden we samen met de kinderen en we maken lekkere gerechten met producten uit de tuin. Het is goed voor kinderen dat ze zien hoe groenten vanaf een zaadje groeien tot een plant met groenten. Daarnaast leren kinderen op een speelse manier verantwoordelijk te zijn om voor planten te zorgen. Het prikkelt hun motoriek; door gaatjes te maken voor het zaadje en de planten water te geven. Want ze moeten de gieter vullen en het precies over de planten gieten. Ook is het wetenschappelijk bewezen dat kinderen beter en gezonder eten wanneer zij zelf hun producten verbouwen. Omdat ze tijdens het hele proces ongedwongen proeven van de groenten.

« terug naar nieuws