Zo Kinderopvang breidt diensten uit met zwemles

Zo Kinderopvang breidt diensten uit met zwemles

Vandaag krijgt de eerste groep BSO-kinderen van Zo aan de 2e Sweelinckstraat en Zo aan de Van Nijenrodestraat zwemles. De kinderopvangorganisatie draagt zo bij aan de oplossing van het probleem dat steeds minder kinderen leren zwemmen.

Kinderen in groep 5 en 6 krijgen in de Haagse regio slechts op een handjevol scholen zwemles. Ouders zijn daarom genoodzaakt zelf de kinderen naar zwemles te brengen. In de vaak lastige combinatie van werk en privé is dat voor veel ouders doordeweeks niet haalbaar. En het weekend is veelal gereserveerd voor voetbal-, hockeyclubs of andere verenigingen.

In samenwerking met zwembad

Angelique Smink van Zo Kinderopvang heeft daarom contact gezocht met Zwembad Overbosch en is een samenwerking aangegaan. ‘Ik help kinderen graag mee op avontuur te gaan en nieuwe uitdagingen aan te gaan’, aldus vestigingsmanager van de BSO, Mark Augustinus. ‘En ook zwemmen hoort daarbij. Maar, ook als je al 8 of 9 jaar bent, is zwemles heel goed voor je. Je wordt langer en zwaarder, dus moet je ook het zwemmen blijven oefenen’. Kinderen kunnen al vanaf 5 jaar op woensdag mee naar zwemles. De medewerkers van Zo Kinderopvang blijven op de locatie tot de zwemles is afgelopen.

Wilt u meer informatie over BSO in combinatie met zwemles, neem dan contact op met Mark Augustinus, vestigingsmanager BSO Zo aan de 2e Sweelinckstraat of Angelique Smink, vestigingsmanager Zo aan de Van Nijenrodestraat, e-mail: info@zokinderopvang.nl of telefoon respectievelijk 070 3107803 of 0615188318.

« terug naar nieuws