Zo wordt voorlezen wel heel erg leuk!

Ouders grootste invloed op leesplezier kind

Afgelopen woensdag, 24 januari gingen de Nationale Voorleesdagen (t/m 3 februari) weer van start met als doel om voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren.
Elk jaar staat tijdens de nationale voorleesdagen een boek in het middelpunt, namelijk het nummer één Prentenboek van het Jaar 2018. Dit jaar is dit “Ssst! de tijger slaapt” van Britta Teckentrup. En wat is er nu leuker dan iemand speciaal uit te nodigen om tijdens ons voorleesontbijt te komen voorlezen?

Plaatselijke Albert Heijn leest voor én trakteert tijdens Nationale voorleesontbijt

Onze gast kwam op donderdag 25 januari. Alle kinderen mochten extra op de opvang komen en kregen een heerlijk ontbijt met broodjes, croissants, eierkoeken en nog veel meer lekkers. Na dit heerlijke ontbijt kwamen de bedrijfsleider en assistent van Albert Heijn, om voor te komen lezen aan de kinderen. De kinderen zaten adembenemend te luisteren naar het spannende verhaal. En toen het verhaal uit was kregen de kinderen ook nog een heerlijke banaan en een pakje drinken namens de Albert Heijn. Dus dat was dubbel en dik feest. Zo wordt voorlezen wel heel erg leuk!

Waarom voorlezen?

De Nationale Voorleesdagen worden georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CNPB). Tijdens deze periode wordt er extra veel voorgelezen op basisscholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en in bibliotheken.

Het doel van de campagne is om voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren. Niet alleen in het onderwijs maar juist ook thuis. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ouders de grootste invloed hebben op het leesplezier van hun kinderen. Uiteraard doet ook Zo Kinderopvang hieraan mee, omdat voorlezen belangrijk is voor de ontwikkeling. Kinderen die al vroeg te maken krijgen met boeken, zijn taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen, blijkt uit onderzoek. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan de interactieve vaardigheden.

Mocht u voorleestips willen loop gerust de bibliotheek binnen of kom eens langs bij ons op het kinderdagverblijf Zo aan de Westgroeneweg in Dinteloord.

« terug naar nieuws