Feestelijke opening BSO Zo Outdoor bij Ferguson

Scouting en Zo Kinderopvang vinden elkaar in combinatie opvang en outdoor

Zo Kinderopvang viert op 4 september a.s. vanaf 16.00 uur de opening van een nieuwe outdoor-locatie in Meer en Bos in Den Haag. Deze outdoor buitenschoolse opvang (BSO) is voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. ‘Kinderen moeten weer naar buiten, risico’s leren nemen en vies worden’, aldus directeur Leonie Wesseling. Voor dit type opvang zoekt Zo Kinderopvang daarom de samenwerking op met Scoutingverenigingen. Want na school hutten bouwen, vuurtje stoken en bomen klimmen, dat wil toch iedereen.

Tijdens de feestelijke opening gaan de kinderen met geocaching op pad om een schat te zoeken. Er staan rondleidingen bij de vogelopvang gepland in Meer en Bos, de kinderen leren knooptechnieken en ze kunnen marshmallows en brood roosteren op open vuur. Ook staat het bomen klimmen onder professionele begeleiding centraal. Zo zal de directeur Leonie Wesseling de uitdaging aangaan en zelf ook tijdens het officiële gedeelte de boom in gaan. Daar vindt zij een vlag en overhandigt deze aan de bestuursvoorzitter van Scouting Ferguson. Samen zullen zij vervolgens de vlag hijsen. Het hele programma vindt u hier.

De Outdoor BSO is een nieuw stoer concept, waarbij Zo Kinderopvang de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen prikkelt. Kinderen beleven avonturen en gaan uitdagingen aan met activiteiten als speurtochten, hutten bouwen, hout hakken, vuur maken, vliegeren en GPS tochtjes. Ze leren de natuurlijke omgeving kennen en nog zoveel meer. Eerder startte Zo Kinderopvang al een Outdoor BSO in de Haagse Vogelwijk en in Rijswijk. Deze locaties bleken een ongekend succes.

Dit type BSO is overgewaaid naar Nederland vanuit Denemarken, waar Outdoor BSO heel gebruikelijk is. Bekijk hier het filmpje dat Zo Kinderopvang op Facebook heeft gezet van een documentaire die Een Vandaag eerder uitzond.

« terug naar nieuws