Buiten slapen bij Zo in de Watertoren

In navolging op het succes van de buitenbedjes bij Zo aan de Klovenier en Zo op de Schans in Brabant zijn er nu ook buitenbedjes geplaatst Bij Zo in de Watertoren. In Scandinavische landen is het al heel lang gebruikelijk om kinderen (overdag) buiten te laten slapen. Buiten slapen kinderen namelijk beter en langer, zijn ze fitter en eten ze beter. De frisse buitenlucht zou voor meer weerstand zorgen door een grotere opname van vitamine D. Ook kinderen die vaak verkouden zijn en last hebben van luchtweginfecties en/of allergieën zouden hier baat bij hebben. De kleintjes bij Zo in de Watertoren genieten er inmiddels al flink van.

Buiten slapen kinderen beter en langer, zijn ze fitter en eten ze beter!

De buitenbedjes worden gebruikt voor kinderen tot 2 jaar. De bedjes zijn officieel gecertificeerde bedjes die aan alle veiligheidseisen voldoen. Ouders/verzorgers geven via formulieren officieel toestemming om hun kindje buiten te laten slapen. Vanuit het team van Zo in de Watertoren was de wens voor buitenbedjes er al langer: ‘Het is zo fijn om te zien hoe lekker de kinderen het vinden om in de buitenlucht te slapen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit een succes is voor zowel het kind als voor ons’.

Nieuwsgierig? Wees welkom op 19 september!

Benieuwd naar de buitenbedjes en de voordelen van buiten slapen? U bent van harte welkom op woensdag 19 september aanstaande van 09.00-11.00 uur. De koffie en thee staat dan klaar bij Zo in de Watertoren, Nassaulaan 55-57 in Steenbergen. Tot dan!

« terug naar nieuws