Voorleesmarathon Zo Kinderopvang op Tholen

Burgemeester en wethouders in voorleesmarathon op Tholen

Zo onderstreept het belang van voorlezen tijdens de Nationale voorleesdagen

Zo Kinderopvang doet ook mee met de jaarlijkse Nationale voorleesdagen van 23 januari tot en met 2 februari 2019. Op 24 januari houden de elf peuteropvanglocaties gelijktijdig een voorleesmarathon. Gastvoorlezers zoals burgemeester Ger van de Velde – de Wilde, wethouder Hoek en Lenie van Dijke van de gemeente Tholen lezen op verschillende locaties het prentenboek een Huis voor Harry voor.

Bij Zo Kinderopvang zijn wij altijd volop bezig met voorlezen. Iedere locatie heeft een of twee voorleescoördinatoren, die specifiek zijn opgeleid en getraind. Zo buigen zij zich over het aanbod, het inrichten van de ruimte en het creëren van de juiste sfeer.

Ook voor je sociaal-emotionele ontwikkeling

Het is wetenschappelijk bewezen, dat door een klein stukje per dag voorlezen het kind makkelijker vaardigheden ontwikkelt op taalgebied, maar zeker ook op sociaal-emotioneel gebied. Daarnaast is voorlezen gewoon leuk en het verbetert de relatie tussen peuter - pedagogisch medewerker/ouder-verzorger. Samen lezen geeft plezier!

Tips voor ouders

Vroeg beginnen met voorlezen helpt om je kind meer zelfvertrouwen te geven. Door vroeg te beginnen met lezen vergroot je de kans dat de kinderen ook op latere leeftijd meer gaan lezen. Daarin is de pedagogisch medewerker of ouder een rolmodel: doordat de kinderen zien dat zij een boek pakken om voor te lezen, stimuleren ze dat peuters later zelf ook sneller een boek pakken. 

« terug naar nieuws