Burgemeester Rijswijk leest voor bij Zo Kinderopvang tijdens Nationale voorleesdagen

Zo Kinderopvang doet mee met de jaarlijkse Nationale voorleesdagen van 23 januari tot en met 2 februari 2019.

Op de Rijswijkse vestiging Zo aan de Van Vredenburchweg komt zelfs burgemeester Michel Bezuijen, op 23 januari voorlezen aan twee peutergroepen tijdens het voorleesontbijt op de vestiging. In de aanloop naar deze dagen bespreken we met de kinderen wat een burgemeester is en wat hij allemaal doet.

BoekStart zorgt voor professioneel voorleesklimaat

Daarnaast doet Zo aan de Van Vredenburchweg mee met het project BoekStart. Dit is een effectief programma om voorlezen aan kinderen te professionaliseren. Door het meedoen ontstaat een goed voorleesklimaat, met actuele collectie, dagelijks voorlezen, geschoolde medewerkers en aandacht voor taalzwakke kinderen. In het voorleesplan wordt beschreven hoe er aan de leesbevordering wordt gewerkt.

Samen lezen geeft plezier en stimuleert sociaal-emotionele ontwikkeling

Het is wetenschappelijk bewezen, dat door een klein stukje per dag voor te lezen het kind makkelijker vaardigheden ontwikkelt op taalgebied, maar zeker ook op sociaal-emotioneel gebied. Daarnaast is voorlezen gewoon leuk en het verbetert de relatie tussen peuter - pedagogisch medewerker/ouder-verzorger. Samen lezen geeft plezier!

Tips voor ouders

Vroeg beginnen met voorlezen helpt om je kind meer zelfvertrouwen te geven. Door vroeg te beginnen met lezen vergroot je de kans dat de kinderen ook op latere leeftijd meer gaan lezen. Daarin is de pedagogisch medewerker of ouder een rolmodel: doordat de kinderen zien dat zij een boek pakken om voor te lezen, stimuleren ze dat peuters later zelf ook sneller een boek pakken. Meer lezen over de Nationale Voorleesdagen van 23 januari tot en met 2 februari, bezoek de site: https://www.nationalevoorleesdagen.nl/

« terug naar nieuws