Zo Kinderopvang bevordert lezen in Tholen

 

In de week van 8 tot 12 april hebben de peuteropvanglocaties van Zo Kinderopvang in Tholen open ochtenden. Hierbij wordt voorgelezen uit het nieuwe boekje van Kikker, maar er zijn ook een hoop lenteactiviteiten te beleven.

De bekende prentenboeken over Kikker van Max Velthuijs bestaan 30 jaar. Voor de leesbevorderingscampagne Geef een prentenboek cadeau is het nieuwe boek "Kikker is kikker" verkrijgbaar vanaf 5 april. Zo Kinderopvang deelt deze week 300 van deze prentenboekjes uit aan de kinderen op de peuteropvang.

In de week van 8 tot 12 april hebben de peuterspeelzalen van Zo Kinderopvang in Tholen open ochtenden. Hierbij wordt voorgelezen uit het nieuwe boekje van Kikker, maar er zijn ook een hoop lenteactiviteiten te beleven. Alle kinderen uit Tholen (en hun ouders of verzorgers) zijn hierbij welkom.

Bij Zo Kinderopvang vinden we voorlezen erg belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. Wist u dat kinderen met een kwartier vrij lezen per dag gemiddeld 1000 woorden per jaar leren? Hierom besteed Zo Kinderopvang extra zorg aan het voorlezen aan kinderen en het samen lezen met kinderen.

Meer weten? Bel Thea van de Velde via 06 468 486 80 of neem een kijkje op www.zokinderopvang.nl/openochtend

Het boek

« terug naar nieuws