Feestelijke opening BSO Zo Outdoor in Kruisland

Zo Kinderopvang en SC Kruisland vinden elkaar in de combinatie opvang en outdoor

Zo Kinderopvang viert op 12 november a.s. vanaf 16.00 uur de opening van een nieuwe outdoor-locatie in Kruisland. Deze outdoor buitenschoolse opvang (BSO) is voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. ‘Kinderen moeten weer naar buiten, risico’s leren nemen en vies worden’, aldus directeur Leonie Wesseling. Voor dit type opvang zoekt Zo Kinderopvang daarom de samenwerking op met verenigingen. Want na school hutten bouwen, vuurtje stoken en bomen klimmen, dat wil toch iedereen.

Outdoor BSO: een stoer concept!

Wethouder Esther Prent en Pauline van Schie zullen deze outdoor BSO feestelijk openen door letterlijk een aftrap te doen op het voelbalveld van SC Kruisland.
Tijdens deze feestelijke opening gaan de kinderen zelf sportief aan de slag van 16 tot 17 uur met een sport clinic onder leiding van Ivo Boluijt, sportcoach van de gemeente Steenbergen. Daarna zullen ze de kinderen aan de hand van een kompas route opzoek gaan naar de schat.

De Outdoor BSO is een nieuw stoer concept, waarbij Zo Kinderopvang de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen prikkelt. Kinderen beleven avonturen en gaan uitdagingen aan met activiteiten als speurtochten, hutten bouwen, hout hakken, vuur maken, vliegeren en GPS tochtjes. Ze leren de natuurlijke omgeving kennen en nog zoveel meer. Eerder startte Zo Kinderopvang al Outdoor BSO’s in Den Haag. Deze locaties bleken een ongekend succes.

Meer informatie over Zo Outdoor in Kruisland vind u hier

« terug naar nieuws