De onmisbare rol van opa en oma

Sinds 2004 wordt op 4 juni in Nederland de 'Nationale Opa- en Oma dag' gevierd. Ook bij Zo kinderopvang willen we de waarde van opa’s en oma’s onder de aandacht brengen.

Vanwege het Coronavirus is het dit jaar helaas wat lastig om op de locaties een opa en oma activiteit te organiseren. Toch willen we deze heuglijke dag niet zomaar voorbij laten gaan. Wij vinden deze dag namelijk erg belangrijk omdat veel opa’s en oma’s een onmisbare rol spelen tijdens het opgroeien van kinderen.

Onvoorwaardelijke liefde

Vaak komt de bijzondere band tussen opa’s en oma’s en hun kleinkinderen voort uit de onvoorwaardelijke liefde die ze hun kleinkinderen geven. Het merendeel van de opa’s en oma’s heeft veel aandacht voor hun kleinkinderen. Zij bieden een stabiele, warme plek en worden steeds meer betrokken bij het alledaagse leven van het gezin. Dit samen met de onvoorwaardelijke liefde die ze geven heeft tot gevolg dat opa’s en oma’s een belangrijk hechtingsfiguur voor kinderen kunnen zijn. Daarnaast is het omgaan met mensen van verschillende leeftijden goed voor de sociale ontwikkeling van kinderen. Het leert kinderen hoe verschillende mensen van verschillende leeftijden in het leven staan. Tevens kunnen kinderen leren van wat opa’s en oma’s hebben meegemaakt in hun leven.

Wij wensen iedereen een fijne opa en oma dag en hopen op deze manier alle opa’s en oma’s toch in het zonnetje te zetten! 

« terug naar nieuws