Directeur Zo Kinderopvang wint managementprijs Kinderopvang 2013/2014!

Vandaag heeft Corona Sanders-Koek, directeur van Zo Kinderopvang, de managementprijs Kinderopvang 2013/2014 ontvangen. Ze kreeg de prijs tijdens het jaarlijkse BDKO (Beroepsvereniging Directeuren Kinderopvang) congres, dit jaar met titel ‘Visie in turbulente tijden’.

Volgens het juryrapport is Corona Sanders-Koek een gedreven ondernemer die de balans houdt tussen kwaliteit en bedrijfsvoering. Haar prestaties als topvrouw van een groeiend kinderopvangbedrijf én haar inzet voor hoogwaardige kinderopvang in Nederland waren doorslaggevend voor haar benoeming.

Corona Sanders-Koek zegt over haar benoeming: ‘Dat ik deze prijs juist nu, in deze turbulente tijd, ontvangen mag, voelt als een enorme overwinning. Want ook al krijg ik de prijs persoonlijk, ik zie het vooral als een prijs voor de organisatie. Met alle Zo medewerkers proberen we elke dag kinderen en ouders de best mogelijke dienst te leveren. Deze prijs is een groot compliment voor ons allen.'

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Stichting Managementprijs Kinderopvang. Deze in 1999 opgerichte stichting wil ‘de kwaliteit van het management in de kinderopvang bevorderen door managers in de kinderopvang die een inspirerend voorbeeld zijn voor hun collega’s voor het voetlicht te brengen.’ De prijs wordt toegekend aan een manager die werkzaam is in een organisatie voor kinderopvang en als directeur de eindverantwoordelijkheid heeft.

De prijs werd uitgereikt door Agnes Jongerius. Zij is als geassocieerd onderzoeker verbonden aan het Kenniscentrum instituties van de open samenleving van de Universiteit Utrecht. Daarvoor was zij voorzitter van de Vakcentrale FNV.

Over Corona Sanders-Koek
Corona Sanders-Koek (38 jaar) is afgestudeerd als klinisch psycholoog aan de Universiteit van Utrecht. Direct na haar afstuderen in 2000 is zij in de kinderopvang actief geworden als directeur van het familiebedrijf. Dat bestond destijds uit vier vestigingen kinderopvang en BSO. Als eigenaar/directeur van Zo Kinderopvang heeft zij de dagelijkse leiding over een dynamische en groeiende organisatie met inmiddels 40 kinderdagverblijven, BSO’s en peuterspeelzalen in Zuid-Holland, West-Brabant en Tholen.
Naast haar functie als directeur van Zo is ze ook landelijk actief voor de sector. Ze is sinds 2003 bestuurslid van de Brancheorganisatie Kinderopvang. In 2012 is zij tot vicevoorzitter verkozen.
Per 1 augustus 2013 is Corona ook lid van het Algemeen Bestuur van werkgeversvereniging VNO-NCW op de zetel kinderopvang.

« terug naar nieuws