Buitenschoolse opvang

Tijd na school, dat is waardevolle tijd. Zo gaan we er ook mee om. Samen met onze professionele pedagogisch medewerkers gaat jouw kind uitdagingen aan en avonturen beleven. En tijdens de schoolvakanties is er uiteraard een spetterend vakantieprogramma waar ze nog weken over napraten.
Vind mijn vestiging
Zo Kinderopvang Van Vredenburchweg kinderen kijken bij bloempot
pedagogische medewerker staat in het bos uitleg te geven aan kinderen
Sprankelend activiteitenaanbod

We geven je kind zoveel mogelijk de ruimte om zelf te bepalen hoe het de middag wil doorbrengen.  En helpen natuurlijk bij het maken van die keuzes. Elk kind is anders en heeft behoefte aan andere activiteiten. Dus kijken we naar de specifieke behoeften van jouw kind. Zo leren kinderen bij ons verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf en voor de omgeving, de groep en de ruimte.

Kinderen hebben bij ons een belangrijke stem in de keuze voor bepaalde activiteiten. Ze denken actief mee: fotografie, kleding maken, koken, muziek, jumpstylen of iets anders, wat gaan we doen? En is het mooi weer? Dan trekken we er bijna altijd op uit!

 

Talenten ontdekken

Uitvinden wat je graag doet en waar je goed in bent, dat vinden we belangrijk. Daarom bieden we activiteiten en workshops aan in allerlei ontwikkelingsgebieden. Zo ontdekken kinderen bij ons hun talenten en hobby´s. Hiervoor zetten we de kwaliteiten en interesses van onze medewerkers én ouders roulerend in. Op die manier ontstaat er een sprankelend aanbod met veel uitdaging en afwisseling.

 

Zo Kinderopvang Outdoor BSO Ferguson meisje loopt door met bos met tak
Thuisvoelen bij Zo

We vinden het belangrijk dat jouw kind zich bij ons thuis voelt. Daarom houden we rekening met de verschillende leeftijden en behoeften. Meestal zijn er twee groepen: kinderen jonger en kinderen ouder dan 7 jaar.

Op deze manier kunnen we goed inspelen op het ontwikkelingsniveau van ieder kind. En het activiteitenaanbod helemaal toespitsen op de interesses en de belevingswereld van de kinderen. Soms wil een ouder kind graag helpen bij de jongere kinderen. Dat mag natuurlijk. Net zo goed laten we een jonger kind aansluiten bij de oudere kinderen als het meer uitdaging nodig heeft.

Is de opvang niet gevestigd in een school of op het terrein van een school? Dan verzorgen we ook het vervoer. Afhankelijk van de afstand halen we de kinderen op met een bus, bakfiets of lopend.

 

 

Kom vooral eens langs

Jouw kind kan tijdens de veertig reguliere schoolweken op alle werkdagen bij ons terecht voor buitenschoolse opvang, van het moment dat de school uitgaat tot 18.30 uur. In de vakantieweken bieden we gehele dagen buitenschoolse opvang.

Ook tijdens marge- of studiedagen van de scholen waarmee we samenwerken zijn we geopend. Bijna elke vestiging werkt met meerdere scholen samen. De exacte openingstijden in de vakantieweken vind je op de pagina’s van de vestigingen.

 

Zo Kinderopvang locatie Zo Aan de Van Vredenburchweg meisje eet lachend

Wil je meer weten?

Ben je benieuwd naar onze buitenschoolse opvang? We vertellen je graag meer. Kom vooral eens langs om de sfeer te proeven, of neem contact op met de vestigingsmanager.
kinderen bouwen in een hut