Vandaag is het Wereldmilieudag!

Nieuws
26 januari 2021

Sinds 1974 wordt jaarlijks op 5 juni de wereldmilieudag georganiseerd door de Verenigde Naties.

De inzet is om overheden en bevolking, dus ook de medewerkers, kinderen en hun ouders in onze kinderopvang, stil te laten staan bij ons milieu.

Het voedsel dat wij eten, de lucht die we inademen, het water dat we drinken, het klimaat dat onze planeet bewoonbaar maakt, komt allemaal van de natuur. Om goed voor onszelf te zorgen, moeten we goed voor de natuur zorgen. Duurzaamheid gaat over de mogelijkheid om te leven, produceren en consumeren binnen de herstellende mogelijkheden van de aarde.

Jong geleerd, oud gedaan

Als we willen dat we allemaal het besef krijgen hoe belangrijk de natuur voor ons is, kunnen we niet jong genoeg beginnen: in de kinderopvang dus!
Wij dragen, samen met ouders, bij aan het veilig en gezond opgroeien van kinderen. In ons pedagogisch beleid hebben wij daarom ook opgenomen dat we aandacht hebben voor de natuur en voor een duurzame gezonde leefstijl. We geven kinderen mee waarom we zuinig zijn op wat de natuur ons biedt.

Op onze outdoor locaties krijgen kinderen een grote verbinding met de natuur. Maar ook op de niet outdoor locaties nemen we kinderen mee in het streven naar een meer duurzame wereld. Bijvoorbeeld door veel naar buiten te gaan, het scheiden van afval, hergebruiken van (speel) materiaal en het op tijd dicht doen van de kraan.
Jonge kinderen die het goede voorbeeld hierin krijgen en positieve ervaringen opdoen met de natuur, worden duurzame volwassenen die zorgzaam zijn voor het milieu.

Deel via:
Deze website maakt gebruik van cookies. Instellingen