<< terug naar vestigingen

Zo op de Groen van Prinsterer

Helfrichstraat 2
4671 AV Dinteloord

Zo op de Groen van Prinsterer biedt buitenschoolse en voorschoolse opvang voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Deze gezellige BSO zit in de Groen van Prinstererschool.

DNA Zo op de Groen van Prinsterer
Iedere locatie bij Zo Kinderopvang heeft zijn eigen DNA, die aangeeft waar we als vestiging elke dag weer naar streven. Op de Groen van Prinsterer BSO staan de volgende dingen centraal in alles wat wij doen:
• De Groen van Prinsterer BSO is een buiten BSO waar natuur een belangrijk onderdeel is van onze dag. Dat houdt in dat wij veel met de kinderen buiten zijn, we ontdekken en kunnen vies worden. Oude kleren en laarzen zijn dan ook een must! We gaan zo vaak mogelijk met de kinderen naar buiten en we maken veel gebruik van het park. Buiten doen we natuurgerichte activiteiten en gaan we op onderzoek uit. Zo spelen we met de oudere kinderen geregeld verstoppertje in het park of gaan we met zijn allen in het park picknicken op het gras. Ook bij minder goed weer (lichte regen) leren we de kinderen aan dat naar buiten gaan niet erg is, maar juist leuk kan zijn.
• Op onze BSO zijn we in alles avontuurlijk, zo doen we zowel buiten als binnen uitdagende en competitieve spellen. We kunnen de hele dag gebruik maken van de gymzaal van de school. Daar doen we allerlei spellen en dansjes. Kinderparticipatie is erg belangrijk op onze BSO. Samen met de kinderen geven we vorm aan de thema’s waar we mee aan de slag gaan. Zij hebben dus de regie zelf in de hand bij de activiteiten die we doen. Sommige thema's sluiten aan bij de Groen van Prinstererschool.
• In Dinteloord is het leven op het dorp ook heel belangrijk. Niet gek dat wij als BSO dan ook dorpsgericht zijn. We sluiten aan bij activiteiten op het dorp met de kinderen of juist als ondersteuning bijvoorbeeld bij de Roparun zijn ook wij weer van de partij. Ook het samen zorgen voor het maatschappelijke belang, bijvoorbeeld de zorg voor de eenden in het park in de winter, is een belangrijk onderdeel van onze manier van werken. In een dorp zorg je voor elkaar, niet alleen voor jezelf, dat is wat we onze kinderen ook willen leren.

Verder kunnen de kinderen op onze BSO knutselen, maken ze huiswerk, computeren, tafeltennissen, gezelschapsspelletjes spelen en muziek luisteren, net waar ze zelf zin in hebben.

In de vakanties en op woensdag en vrijdag gaan de kinderen naar BSO Zo in de Boomhut (Petrus en Paulusschool).

Wat kunt u verder verwachten op onze BSO?
• Een enthousiast team met gediplomeerde pedagogisch medewerkers
• Een spetterend, uitdagend, leuk en gevarieerd activiteitenprogramma gericht op buiten zijn
• Vaste gezichten op de groepen zorgen voor veilig en vertrouwd gevoel bij de kinderen
• BSO-contracten met of zonder schoolvakanties en flexibele opvang
• Ook tijdens studiedagen is opvang mogelijk
• Niet gebruikte dagen mag u ruilen binnen het lopende kwartaal (voorwaarden op te vragen op de vestiging)

Wilt u meer informatie over Zo op de Groen van Prinsterer of wilt u een keer langskomen om te kijken hoe de locatie eruitziet? Neemt u dan contact op met onze vestigingsmanager Claudia Bervaes.

Opvangvormen
voorschoolse opvang, naschoolse opvang, buitenschoolse opvang, vakantieopvang
Opvang op woensdag en vrijdag en tijdens de schoolvakanties bij Zo in de Boomhut.
Vestigingsmanager
Claudia Bervaes
Adjunct
Janneke van der Mast-Gommers
Telefoon
0625041384
Mobiel
06 298 286 59
E-mail
vm.dinteloord@zokinderopvang.nl
Facebook
https://www.facebook.com/ZoGroenvanPrinsterer/
LRK BSO
136283366

Download Inspectierapport BSO Zo op de Groen van Prinsterer

Download Bestel hier uw warme maaltijd!

Openingstijden Voorschoolse opvang BSO
Maandag: 7.00 - 8.45 15.00 - 18.00
Dinsdag: 7.00 - 8.45 15.00 - 18.00
Woensdag: Gesloten 12.00 - 18.00
Donderdag: 7.00 - 8.45 15.00- 18.00
Vrijdag: Gesloten 15.00 - 18.00
Zaterdag: Gesloten Gesloten

Op deze vestiging is verlengde opvang mogelijk tot 18.30 uur.

Op woensdag en vrijdag zitten wij in BSO Zo in de Boomhut!

Foto Claudia

Claudia Bervaes (Vestigingsmanager)

Hallo, ik ben Claudia Bervaes,
sinds het najaar van 2018 was ik al de vestigingsmanager van Zo aan de Westgroeneweg. Sinds maart 2020 ben ik ook de vestigingsmanager van Zo in de Boomhut en Zo op de Groen van Prinsterer.
Ik ben woonachtig in het centrum van Bergen op Zoom. Uitjes en momenten met vrienden en familie zijn dingen waar ik enorm van geniet. Zeker met mijn grootste kleine vriend Lars, het zoontje van mijn beste vriendin. Ik houd van ondernemende vakanties in landen waar ik het natuurschoon kan bewonderen zoals Costa Rica, Ierland of Schotland.

In 2007 ben ik na mijn opleiding tot pedagogisch medewerker begonnen met het werk op de groep. Vele ervaringen in de kinderopvang rijker voelde ik dat deze passie voor het werk verder gaat dan de zorg voor de kinderen, namelijk ook voor de organisatie die erachter zit. Het aansturen van medewerkers, het uitzetten van ideen en het plannen en het uitvoeren van een strategie kreeg een steeds belangrijkere rol in mijn passie voor dit prachtige vak. Vanuit daar ben ik een eenjarige HBO leergang "Manager in de kinderopvang" gaan volgen. Toen ik in 2013 net klaar was met de opleiding kreeg ik de kans bij Zo kinderopvang om adjunct vestigingsmanager te worden. Het helpen aansturen en ondersteunen van de manager heeft me veel gegeven en geleerd. In 2017 kreeg ik de mogelijkheid om als interim vestigingsmanager te werken. Toen dit een jaar later op zijn einde liep, kreeg ik de prachtige kans om mijn eigen vestiging aan te gaan sturen en inmiddels ben ik samen met het team verantwoordelijk voor 3 vestigingen.

Dinteloord is een dorp waar voor elkaar zorgen en dingen samen doen erg belangrijk is. De samenwerking met de scholen is een belangrijk onderdeel. Maar ook de begeleiding en samenwerking van het kinderdagverblijf naar een van de buitenschoolse opvanglocaties is dan ook een belangrijke onderdeel. Het doel van Zo Dinteloord is dan ook om alle kinderen van Dinteloord kinderopvang en vooral heerlijk spelen aan te kunnen bieden. We hebben gezamenlijke activiteiten en we dragen als Zo kinderopvang in Dinteloord ons steentje bij aan activiteiten die op het dorp voorbij komen, zoals bijvoorbeeld de sinterklaasmiddag, de Roparun en andere seizoensgebonden activiteiten.

Bij Zo op de Groen van Prinsterer staat vooral het buiten zijn en bewegen centraal. Binnen hebben we de gymzaal tot onze beschikking waar we allerlei spellen kunnen doen. Aan onze tafels wordt heel wat afgekeuveld en creatief gekleurd en geverfd. Maar buiten is waar het veelal om draait. Op het plein zoeken naar insecten of juist een potje voetballen.
Maar ook soms als groep samen met de leidster naar het park aan de overkant om allerlei ontdekkingen te doen en vies te mogen worden. Laarzen en oude kleren zijn dan ook een must!

Buitenschoolse opvang staat voor de vrijheid om de activiteit te doen waar jij zin in hebt en je ideen te mogen uitvoeren. Kinderparticipatie is een belangrijk onderdeel van de avonturen op de BSO.
Wil je een toneelstuk opvoeren, een danswedstrijdje houden, slijm maken, cakejes bakken, juist flink aan de klus of heerlijk buiten spelen? Het kan allemaal!

Soms gaan we met de ene BSO naar de andere BSO, op visite, gebruik maken van elkaars eigenheid als vestiging. Ook dit soort momenten zijn leuk omdat de kinderen dan weer een andere vorm van BSO- zijn zien.

Samen met de meiden sta ik voor een gezellig moment op onze BSO voor elk kind. Elk kind mag zich veilig en thuis voelen op de BSO, delen wat hij of zij voelt, vindt of ervaart. Doen wat je leuk vindt. Want dat is waar we het allemaal voor doen!

Tot snel op een van onze locaties!