<< terug naar vestigingen

Westgroeneweg 1A
4671 CL Dinteloord

Zo in de Boomhut biedt buitenschoolse en voorschoolse opvang voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Deze BSO is gevestigd bij de Petrus en Paulus school, maar ook kinderen van Basisschool de Regenboog halen wij op om op onze BSO te komen spelen.

DNA Zo in de Boomhut
Iedere locatie bij Zo Kinderopvang heeft zijn eigen DNA, die aangeeft waar we als vestiging elke dag weer naar streven. Op de Boomhut BSO staan de volgende dingen centraal in alles wat wij doen:

• In Dinteloord is het leven op het dorp ook heel belangrijk. Niet gek dat wij als BSO dan ook dorpsgericht zijn. We sluiten aan bij activiteiten op het dorp met de kinderen of zijn er juist ter ondersteuning bij bijvoorbeeld de Roparun of de Sinterklaasmiddag in het dorpshuis.
• Op onze BSO zijn we avontuurlijk. We bieden themagerichte, uitdagende en avontuurlijke activiteiten waaraan de kinderen mogen deelnemen. Tijdens deze activiteiten staat talentontwikkeling centraal. Doen wat je leuk vindt of waar je goed in bent of goed in wilt worden. Zo kunnen de kinderen onder andere sport-, knutsel-, timmer-, theater-, of bakactiviteiten doen op onze BSO. De keuze is aan het kind zelf. Op school hebben ze immers al een hele dag volgens een vast programma gewerkt, dus op de BSO kiezen de kinderen wat ze willen doen.

In onze bouwhoek, de toneelkamer, aan de timmertafel en in de rest van onze BSO-ruimte kunnen kinderen hun passie, talent en fantasie kwijt. Maar avonturen beleven we ook buiten, op het ruime plein van de Petrus en Paulus school, in het park, op het dorp of in de gymzaal van de Petrus en Paulus basisschool. Eigen keuzes maken, ook wel kinderparticipatie is erg belangrijk op onze BSO. Samen met de kinderen geven we vorm aan de thema’s waar we mee aan de slag gaan. Zij hebben dus de regie zelf in de hand bij de activiteiten die we doen. Want ook bijvoorbeeld huiswerk maken, knutselen, computeren, tafelvoetballen, gezelschapsspelletjes spelen en muziek luisteren is mogelijk.

Wat kunt u verder verwachten op onze BSO?
• Een enthousiast team met gediplomeerde pedagogisch medewerkers
• Een spetterend, uitdagend, leuk en gevarieerd activiteitenprogramma
• Vaste gezichten op de groepen zorgen voor veilig en vertrouwd gevoel bij de kinderen
• BSO-contracten met of zonder schoolvakanties en flexibele opvang
• Ook tijdens studiedagen is opvang mogelijk
• Niet gebruikte dagen mag u ruilen binnen het lopende kwartaal (voorwaarden op de vragen op de vestiging)

Wilt u meer informatie over Zo in de Boomhut of wilt u een keer langskomen om te kijken hoe de locatie eruitziet? Neemt u dan contact op met onze vestigingsmanager Claudia Bervaes.

Opvangvormen
voorschoolse opvang, naschoolse opvang, buitenschoolse opvang, vakantieopvang
Vestigingsmanager
Claudia Bervaes
Adjunct
Janneke van der Mast-Gommers
Telefoon
06-29828659
Mobiel
06 29828659
E-mail
vm.dinteloord@zokinderopvang.nl
Facebook
https://www.facebook.com/zoindeboomhut
LRK BSO
214396605

Download Bestel hier uw warme maaltijd!

Download Inspectierapport BSO Zo in de Boomhut 2020

Openingstijden Voorschoolse opvang BSO
Maandag: 7.00 - 8.45 15.00 - 18.00
Dinsdag: 7.00 - 8.45 15.00 - 18.00
Woensdag: 7.00 - 8.45 12.30 - 18.00
Donderdag: 7.00 - 8.45 15.00 - 18.00
Vrijdag: 7.00 - 8.45 12.00 - 18.00
Zaterdag: Gesloten Gesloten

Op deze vestiging is verlengde opvang mogelijk tot 18.30 uur. Iedere dag is er voorschoolse opvang (VSO) mogelijk van 7.00 uur tot 8.45 uur.

Foto Claudia

Claudia Bervaes (Vestigingsmanager)

Hallo, ik ben Claudia Bervaes,

sinds het najaar van 2018 was ik al de vestigingsmanager van Zo aan de Westgroeneweg. Sinds maart 2020 ben ik ook de vestigingsmanager van Zo in de Boomhut en Zo op de Groen van Prinsterer.
Ik ben woonachtig in het centrum van Bergen op Zoom. Uitjes en momenten met vrienden en familie zijn dingen waar ik enorm van geniet. Zeker met mijn grootste kleine vriend Lars, het zoontje van mijn beste vriendin. Ik houd van ondernemende vakanties in landen waar ik het natuurschoon kan bewonderen zoals Costa Rica, Ierland of Schotland.

In 2007 ben ik na mijn opleiding tot pedagogisch medewerker begonnen met het werk op de groep. Vele ervaringen in de kinderopvang rijker voelde ik dat deze passie voor het werk verder gaat dan de zorg voor de kinderen, namelijk ook voor de organisatie die erachter zit. Het aansturen van medewerkers, het uitzetten van ideen en het plannen en het uitvoeren van een strategie kreeg een steeds belangrijkere rol in mijn passie voor dit prachtige vak. Vanuit daar ben ik een eenjarige HBO leergang "Manager in de kinderopvang" gaan volgen. Toen ik in 2013 net klaar was met de opleiding kreeg ik de kans bij Zo kinderopvang om adjunct vestigingsmanager te worden. Het helpen aansturen en ondersteunen van de manager heeft me veel gegeven en geleerd. In 2017 kreeg ik de mogelijkheid om als interim vestigingsmanager te werken. Toen dit een jaar later op zijn einde liep, kreeg ik de prachtige kans om mijn eigen vestiging aan te gaan sturen en inmiddels ben ik samen met het team verantwoordelijk voor 3 vestigingen.

Dinteloord is een dorp waar voor elkaar zorgen en dingen samen doen erg belangrijk is. De samenwerking met de scholen is een belangrijk onderdeel. Maar ook de begeleiding en samenwerking van het kinderdagverblijf naar een van de buitenschoolse opvanglocaties is dan ook een belangrijke onderdeel. Het doel van Zo Dinteloord is dan ook om alle kinderen van Dinteloord kinderopvang en vooral heerlijk spelen aan te kunnen bieden. We hebben gezamenlijke activiteiten en we dragen als Zo kinderopvang in Dinteloord ons steentje bij aan activiteiten die op het dorp voorbij komen, zoals bijvoorbeeld de sinterklaasmiddag, de Roparun en andere seizoensgebonden activiteiten.

Bij Zo in de Boomhut staat creativiteit centraal en mogen de kinderen hiermee aan de slag in onze toneelkamer, de bouwhoek of buiten aan onze timmertafel.
We vinden het belangrijk dat ieder kind buiten is geweest, maar daar voor of na is er meer dan genoeg ruimte om je eigen plan te trekken. Ga je een bordspel doen met de leidster, een creatieve bouwwerk maken met lego of had je andere plannen?

Buitenschoolse opvang staat voor de vrijheid om de activiteit te doen waar jij zin in hebt en je ideen te mogen uitvoeren. Kinderparticipatie is een belangrijk onderdeel van de avonturen op de BSO.
Wil je een toneelstuk opvoeren, een danswedstrijdje houden, slijm maken, cakejes bakken, juist flink aan de klus of heerlijk buiten spelen? Het kan allemaal!

Soms gaan we met de ene BSO naar de andere BSO, op visite, gebruik maken van elkaars eigenheid als vestiging. Ook dit soort momenten zijn leuk omdat de kinderen dan weer een andere vorm van BSO- zijn zien.

Samen met de meiden sta ik voor een gezellig moment op onze BSO voor elk kind. Elk kind mag zich veilig en thuis voelen op de BSO, delen wat hij of zij voelt, vindt of ervaart. Doen wat je leuk vindt. Want dat is waar we het allemaal voor doen!

Tot snel op een van onze locaties!