Dagopvang van 0 tot 4 jaar

Jouw kind een veilig en vertrouwd gevoel geven is voor ons het allerbelangrijkst op de dagopvang. Want veiligheid en vertrouwen vormen de basis van waaruit kinderen de wereld ontdekken, spelenderwijs leren en vriendjes maken.
Vind mijn locatie
Twee kinderen op de dagopvang kijken lachend naar elkaar
Pedagogisch medewerker geeft 1-op-1 aandacht aan een baby op de dagopvang
Veilig en vertrouwd gevoel op de dagopvang

Knuffelen, samen boekjes lezen, buiten spelen, een aai over de bol, een pleister na het vallen, hulp als het niet lukt, een compliment als het wel lukt, samen plezier maken: we doen er alles aan om jouw kind een veilig en vertrouwd gevoel te geven op het kinderdagverblijf. En we zorgen voor een bekend gezicht. Voor je kind én voor jou. Daarom werken we zo veel mogelijk met vaste pedagogisch medewerkers. Op die manier creëren we een veilige basis voor jouw kind om de wereld te ontdekken, spelenderwijs te leren en vriendjes te maken.

Samen met jou

Als ouder bouw je al snel een band op met de vaste pedagogisch medewerkers van je kind. Jullie werken samen om de ontwikkeling van je kind te ondersteunen. Elk kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. We kijken dan ook naar elk kind afzonderlijk. Samen zetten we steeds een stapje verder. Zo zorgen we dat je kind zelfvertrouwen behoudt, maar voldoende wordt uitgedaagd om nieuwe dingen te proberen.

We wisselen graag met je uit wat er thuis en op de dagopvang gebeurt, zodat we hier tijdens de opvang goed op kunnen inspelen. En zodat jij weet wat je kind allemaal meemaakt. Hier maken we tijd voor tijdens de breng- en haalmomenten. Ook via onze ouderapp houden we je op de hoogte. We maken veel foto’s, schrijven dagboekjes en beantwoorden je vragen altijd zo snel mogelijk.

Pedagogisch medewerker speelt ontwikkelingsgericht met een kind op de dagopvang
Peuters spelen met elkaar op de peuteropvang
Spelenderwijs leren met vriendjes van dezelfde leeftijd

Kiezen jullie voor Zo Kinderopvang? Leuk! We nemen uitgebreid de tijd om te wennen op de groep. Voor je kind, maar ook voor jou. En dan begint het avontuur. Onze pedagogisch medewerkers zorgen voor een dagprogramma dat past bij de behoeften van ieder kind. Er zijn aparte groepen voor baby’s, dreumesen en peuters. Zo krijgt elk kind de uitdaging die past bij zijn of haar leeftijd.

Ook de groepsruimtes, het speelgoed en het activiteitenaanbod zijn afgestemd op de interesses en de belevingswereld van de verschillende leeftijdsfases. We eten gezonde (warme) maaltijden met elkaar. Kinderen die iets bijzonders meemaken, zoals een verjaardag of de geboorte van een broertje of zusje, zetten we extra in het zonnetje.

Meer over onze vestigingen
Uitdagende activiteiten

Bewegen met onze speciale juf voor peutergym, verven als een kleine Picasso, muziek maken met meester Caspar: we ondernemen samen tal van leuke activiteiten op de dagopvang. Soms zijn het ook heel eenvoudige dingen. Bijvoorbeeld de tuin in om te luisteren naar de storm, met je voetjes stampen in bakken met koud en warm water of lekker vieze moddersoep maken.

We trekken er vaak met de kinderen op uit. Naar de speeltuin in onze wijk, het park of zelfs het bos. Niet alleen om een frisse neus te halen, maar ook omdat de wereld buiten anders is. De ruimte is groter en er zijn andere dingen te beleven dan binnen. Ook een bezoekje aan bijvoorbeeld het bejaardentehuis of de bloemist zijn kleine maar bijzondere avonturen die we samen beleven.

 

 

Kinderen zijn aan het buitenspelen op de dagopvang
Twee kinderen klimmen in het klimhuisje in de speeltuin bij de dagopvang
Ontwikkeling van jouw kind staat voorop

Hoe zit jouw kind in zijn of haar vel? Hoe voelt het zich? Hoe geboeid is je kind bezig met zijn of haar spel? Dat houden we allemaal goed in de gaten. We bespreken onze ervaringen met jou en kijken samen hoe we kunnen zorgen dat jouw kind zich zo prettig mogelijk voelt, zowel thuis als op het kinderdagverblijf.

Kinderen gaan graag op ontdekkingstocht en hebben ruimte nodig om zichzelf te ontplooien. Bij ons krijgen ze die ruimte. Daarnaast bieden we allerlei leuke en afwisselende activiteiten die kinderen uitdagen om nog meer te ontdekken en zich spelenderwijs verder te ontwikkelen.

 

 

Wil je meer lezen over onze pedagogische visie?

Meer weten?

Ben je benieuwd naar onze dagopvang? We vertellen je graag meer, kom vooral eens langs om de sfeer te proeven.
Twee kinderen spelen in de speeltuin. Het jongetje wijst naar iets in de omgeving.