Caspar, combinatiefunctie muziekleraar KDV en pedagogisch medewerker Outdoor BSO

Zo Kinderopvang pedagogisch medewerker Caspar geeft muziekles

Combinatie muziek en natuur

Ik heb binnen Zo een combinatiefunctie. Ik geef ‘s ochtends muziekles bij de baby’s, dreumesen en de peuters. Ik ga alle Zo locaties af zodat iedereen muziekles krijgt. Het leuke hieraan is dat je de organisatie en alle collega’s goed leert kennen. ‘s Middags sta ik op m’n vaste outdoor BSO. Ik ben dan met de kids veel in het bos. Die combinatie maakt het voor mij heel interessant. Naast dat ik meer uren kan werken combineer ik mijn interesse voor muziek en natuur. Dit sluit goed aan bij mij als persoon.

Opleidingen

Ik heb MBO Sociaal Cultureel Werk gestudeerd. Daarna heb ik een paar jaar HBO Jazz gestudeerd. Ik ben toen aan de slag gegaan als gitaardocent. Als ZZP’er heb ik een muziekschooltje gehad. Verder ben ik graag in de natuur en ga ik regelmatig vogels spotten. Ik heb een cursus voor natuurgids gevolgd. Daar heb ik veel geleerd over de flora en fauna binnen Europa. Deze kennis komt goed van pas bij het geven van natuurworkshops op de outdoor BSO.

Kansen om te ontwikkelen

De sfeer bij Zo is relaxed. Je krijgt veel vrijheid, geen idee is eigenlijk te gek. Zo waren er in het begin nog niet veel materialen bij de BSO toen we net open waren. Je krijgt dan echt de vrijheid om zelf uit te zoeken wat je nodig hebt. Zo heb ik de natuur themakisten geïntroduceerd. We hebben nu een bomen, insecten, vlinder, bloemen, paddenstoelen, water en strand themakist. Uiteindelijk ben ik gevraagd om deze themakisten ook samen te stellen voor de andere outdoor BSO’s. Zo werk je mee aan de ontwikkeling van de BSO’s.

Bij Zo krijg je echt de kans om je te ontwikkelen. Er heerst een sfeer van: Als jij denkt dat het kan, ga het dan maar doen. Je hoort niet snel: Kan niet. Ze staan open voor je ideeën en eigen initiatief wordt heel erg gewaardeerd.

Energie

Ik krijg veel energie van mijn werk bij Zo. De reacties van de peuters bij de muzieklessen is zo oprecht. Dat is echt gaaf om te zien. Maar ook als de kinderen van de outdoor BSO bomen gaan herkennen of een buizerd aanwijzen vind ik dat heel tof.
Ik hoop met mijn werk op de outdoor BSO en met de muzieklessen een zaadje te planten. Dat een van de peuters op latere leeftijd kiest voor muziekles of dat de kinderen van de BSO anders naar de natuur gaan kijken. Dat ze in hun vrije tijd ook graag het bos in gaan omdat ze weten wat voor avonturen je er allemaal kan beleven.

Toekomstige collega’s

Als pedagogisch medewerker outdoor moet je uiteraard ervan houden om veel naar buiten te gaan. Je houdt van actief bezig zijn, avonturen beleven in het bos, vuurtje stoken en hutten bouwen. Je bent niet bang voor een beetje regen of vieze schoenen. Je hoeft geen natuurnerd te zijn maar je wilt kinderen wel graag een beleving geven in de natuur. Ook met een sportachtergrond kun je bij ons prima aan de slag.

Enthousiast?

Bekijk onze vacatures of solliciteer direct door te mailen naar recruitment@zokinderopvang.nl
Zo Kinderopvang pedagogisch medewerker houdt kind in de armen in het bos