Dagopvang

Voor de kleinsten (leeftijd van 0 tot 4 jaar)

Dagopvang bieden wij van maandag tot en met vrijdag aan per dagdeel of dag (afhankelijk van vestiging of regio). Exacte openingstijden vindt u bij de vestiging van uw voorkeur.

Bij Zo Kinderopvang doen wij er alles aan om uw kind een veilig en vertrouwd gevoel te geven. Dat is tenslotte de basis van waaruit een kind de wereld ontdekt en spelenderwijs leert, maar ook vriendjes maakt. Dit doen wij onder andere door zo veel mogelijk met vaste pedagogisch medewerkers te werken. Wij zorgen voor een vertrouwd gezicht voor u en uw kind.

Horizontale groepen in de dagopvang

Op al onze vestigingen waar wij dagopvang bieden, werken wij met horizontale groepen. Dit houdt in dat kinderen in een groep dezelfde ontwikkelingsleeftijd hebben. Zo kunnen onze pedagogisch medewerkers goed inspelen op het ontwikkelingsniveau van de kinderen, en kan in speelgoed- en activiteitenaanbod helemaal worden ingegaan op de interesses en de belevingswereld van de kinderen.

Activiteiten in de dagopvang

Elk kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen unieke wijze en eigen tempo. Kinderen gaan graag op ontdekkingstocht en hebben alle ruimte nodig om zichzelf te ontplooien. De pedagogisch medewerkers geven de kinderen deze ruimte, maar bieden daarnaast leuke en afwisselende activiteiten aan, die kinderen uitdagen om verder te ontwikkelen en te ontdekken. Dat doen we door aan de hand van de ontwikkelingsdomeinen, die wetenschappelijk onderzocht zijn, activiteiten aan te bieden per leeftijd. Op die manier ontwikkelen de kinderen spelenderwijs. Voorbeeld van activiteiten zijn muziekles, dansles, snoezelen. Daarnaast zijn er nog meer activiteiten en trekken wij er met de kinderen vaak op uit, naar de plaatselijke speeltuin, het strand of bijvoorbeeld het park of het bos. Ieder pedagogisch beleidsplan is uniek en toegespitst op de desbetreffende vestiging van uw voorkeur. Op de vestigingspagina leest u het pedagogisch beleidsplan.

Bent u benieuwd naar onze dagopvang?

Neem contact met ons op via de vestiging van uw voorkeur