<< terug naar vestigingen

Zo aan de Dortmundstraat

Dortmundstraat 9
4681 AV Nieuw-Vossemeer

Zo aan de Dortmundstraat biedt dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Op deze locatie vindt u ook peuterspeelzaal Blozekriekske.

Groepssamenstelling dagopvang/peuteropvang
De dagopvang/peuteropvang is ingedeeld in twee basisgroepen, de Bouwers en de Klimmers.

De Bouwers
Deze verticale groep kent een leeftijdsopbouw van o tot 4 jaar. Dat betekent dat wij de kinderen van 0 tot 4 jaar gezamenlijk in een groep opvangen. Zo leren de kinderen spelenderwijs van elkaar. De opvang kenmerkt vaste gezichten van pedagogisch medewerkers en kinderen, per dagdeel. Op deze manier kunnen we het speelplezier van de kinderen en de kwaliteit van onze dienstverlening waarborgen. Het bestaande speelmateriaal in de groepsruimte van het kinderdagverblijf wordt voor de andere leeftijden aangepast, aangevuld e/o uitgebreid.

Zodra het weer het toelaat gaan we graag met de kinderen naar buiten. We spelen buiten in onze eigen riante en zonnige buitenspeelruimte aan de achterzijde van het gebouw, een tuin waar kinderen spelenderwijs van alles kunnen leren en meemaken. Ook is er een grote zandbak. Hier kunnen de peuters naar hartenlust ontdekken wat voor moois zij kunnen maken. Voor de dreumesen start hier hun ontdekkingstocht naar natuurlijke materialen. Zelfs de jongste kinderen gaan lekker mee. In de babytuin kunnen zij volop ontdekken en nieuwe avonturen beleven. Met onze bolderwagen maken we regelmatig een wandeling door het dorp. Voor alle kinderen een heus avontuur. We gaan op zoek naar speeltuintjes en andere locaties in het dorp waar van alles te zien is. Zo wandelen wij graag langs de eendjes in de Kreek, de speeltuin bij de brandvijver en brengen wij een bezoekje aan de hertjes.


De Klimmers
Om nog beter aan te sluiten bij de ontwikkelingsleeftijd hebben wij sinds juni 2019 een combinatiegroep geopend. We werken in deze groep met een leeftijdsopbouw van 2 tot einde basisschool leeftijd. Hier bereiden wij de kinderen op een speelse manier voor op de basisschool. Samen openen we de dag met een welkomstliedje, een praatje over het weer, het thema of juist datgene wat ze op dat moment bezighoudt. Gedurende de dag doen de kinderen hier peuterplus activiteiten, kunnen ze samen spelen met leeftijdsgenootjes, gaan we naar buiten en werken we aan hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Wij hebben een intense samenwerking met basisschool Merijntje die grenst aan onze speeltuin. Hierdoor is de basisschool voor de kinderen al geen onbekend terrein meer.

Ook organiseren we regelmatig gezamenlijke activiteiten voor de kinderen die bij ons naar de opvang komen en van de basisschool. Bijvoorbeeld sinterklaasviering, paasactiviteiten en de Kinderboekenweek. Ook hebben we regelmatig overleg met medewerkers van de school.

In deze groep vangen wij op woensdag- en vrijdagmiddag van 12.00 tot 18.00 uur BSO-kinderen tussen de 4 en ongeveer 12 jaar op, naast de KDV kinderen van 2 tot 4 jaar die hier de gehele dag zijn. Op maandag, dinsdag en donderdag (vanaf 15.30 uur) vangen we in deze groep de allerkleinste BSO-kinderen (4 tot maximaal 6 jaar) op, ook wel mini-BSO genoemd. Zo proberen we de overstap van het kinderdagverblijf naar de BSO en basisschool zo klein mogelijk te maken.


Buitenschoolse opvang
Voor de groep kinderen van de BSO hebben we een aparte ruimte. Hier kunnen maximaal 20 kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar terecht. De kinderen krijgen als ze uit school komen iets te eten en te drinken. Zo kunnen ze lekker even bijkomen van de dag. Ze zijn hier vrij in hun speelkeuze. Op school hebben ze immers al een hele dag volgens een vast programma gewerkt. Verder kunnen ze knutselen, computeren, tafeltennissen, tafelvoetballen, gezelschapsspelletjes spelen, huiswerk maken en muziek luisteren. Ook is er materiaal voor fantasiespel. En natuurlijk gaan we zo veel als mogelijk met de kinderen naar buiten.

Daarnaast kunnen de kinderen ook deelnemen aan themagerichte activiteiten, zoals koken, drama, dans en sportactiviteiten. Op lesvrije dagen en in vakanties maken wij ook regelmatig een uitstapje met de fiets of een Zo-bus.

Door de kleinschaligheid van de locatie bieden wij ook vaak gezamenlijke activiteiten aan voor kinderen van zowel het KDV als de BSO. Het team van de Dortmundstraat bestaat uit 7 enthousiaste pedagogisch medewerkers: Marieke Zwagemaker, Valerie Hartuc, Rachel Breukhoven, Stephanie Keus, Sanne de Korte, Suzanne Vogelaar en Lisanne van Gastel (vestigingsmanager). Alle medewerkers werken op het KDV, wat zorgt voor een warme overdracht van het KDV naar de BSO. Samen zorgen wij voor de gezamenlijke zorg en ontwikkeling van alle kinderen van Zo aan de Dortmundstraat.

Wilt u meer informatie over Zo aan de Dortmundstraat of wilt u een keer langskomen om te kijken hoe de locatie eruitziet? Neemt u dan contact op met onze vestigingsmanager.

Wilt u de groep bellen van uw zoon of dochter, dan kan dat ook via 0167 745 017.

Opvangvormen
dagopvang, voorschoolse opvang, buitenschoolse opvang, vakantieopvang
Vestigingsmanager
Lisanne van Gastel
Telefoon
0167 745 017
Mobiel
06 11 27 95 52
E-mail
dortmundstraat@zokinderopvang.nl
LRK KDV
205001932
LRK BSO
187011540

Download Inspectierapport KDV Zo aan de Dortmundstraat 2020

Download Inspectierapport BSO Zo aan de Dortmundstraat 2020

Openingstijden Dagopvang BSO
Maandag: 07:00 - 18:00 uur tot 18.00 uur
Dinsdag: 07:00 - 18:00 uur tot 18.00 uur
Woensdag: 07:00 - 18:00 uur tot 18.00 uur
Donderdag: 07:00 - 18:00 uur tot 18.00 uur
Vrijdag: 07:00 - 18:00 uur tot 18.00 uur
Zaterdag: Gesloten Gesloten

De voorschoolse opvang is open vanaf 7.00 uur op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Op deze vestiging kunt u van verlengde opvang gebruikmaken tot 18.30 uur.

Foto Lisanne

Lisanne van Gastel (Vestigingsmanager)

Hallo allemaal, Ik ben Lisanne van Gastel- de Nijs, moeder van 2 dochtertjes Seline en Maycie en getrouwd met Lars. In mijn vrije tijd breng ik graag veel tijd met hen door, we gaan graag zwemmen, een dagje erop uit of een wandeling maken in het bos.
Het sociale aspect loopt als een leidraad door mijn gehele leven heen. Als baby was ik al heel sociaal en op zoek naar contacten en dit is nooit veranderd. Ik geniet er dan ook enorm van om samen met mijn familie en/ of vrienden gezellige dingen te ondernemen. Ook houd ik veel van muziek of een dagje shoppen.
Ik ben geboren in Moerstraten, een klein, gezellig dorp waar ik altijd met mijn ouders en broertje met plezier heb gewoond. De dorpse gezelligheid is mij dan ook niet onbekend en spreekt mij nu in Nieuw-Vossemeer dan ook zeker weer aan. Het persoonlijke en ‘ons- kent- ons’ zie ik dan ook als een grote meerwaarde.
Sinds januari 2018 ben ik werkzaam bij Zo aan de Dortmundstraat in Nieuw- Vossemeer. Ik voel mij enorm vereerd dat ik als vestigingsmanager voor Zo kinderopvang mag werken! Iedere dag is anders en dat maakt mijn werk vooral zo leuk! Ik hou van de afwisseling van op de groep staan op het KDV of BSO en het leiding geven aan een geweldige club pedagogische medewerkers. Alles om er elke dag weer een geweldige dag van te maken voor de kinderen. Het is geweldig om de kinderen te prikkelen en te stimuleren om zichzelf zo te kunnen ontwikkelen als mens.
Ik ben van mezelf erg initiatiefrijk
en ik vind het leuk om dingen te organiseren. Zo heb ik ook jarenlang kindervakantiewerk georganiseerd en ook in mijn vrienden- en familiekring is het organiseren aan mij wel besteed.
Ik vind het prachtig om kinderen en mensen in hun ontwikkeling te mogen zien groeien en hen daarbij te helpen. Kortom ik heb een pracht baan!
Ik geniet ervan om er iedere dag samen met de kinderen, de ouders en mijn team weer een mooi avontuur van te maken. Graag tot ziens op de Dortmund!