Tussen de middag genieten van een warme maaltijd verzorgd door Moekes Maaltijd

Nieuws
12 juli 2023

Tussen de middag genieten van een warme, verse maaltijd verzorgd door Moekes Maaltijd

Warme maaltijden op de dagopvang

Tussen de middag genieten van een warme, gezonde, verse maaltijd verzorgd door Moekes Maaltijd: bij Zo aan de van der Wyckstraat is dit in 2022 zeer goed bevallen! Naast dat de kinderen hierdoor gestimuleerd worden in hun smaakontwikkeling, komt deze verzorging van een warm middag maal ten goede aan de pedagogische kwaliteit op de groepen. Onze medewerkers hebben hierdoor namelijk veel meer tijd om te besteden aan leuke activiteiten en persoonlijke aandacht omdat zij niet meer zelf de warme maaltijd verzorgen.

Vier Zo Kinderopvang dagopvang vestigingen
Wij zijn dan ook erg blij om te kunnen vertellen dat vanaf heden op nog een aantal Zo Kinderopvang locaties, warme maaltijden verzorgd worden door Moekes Maaltijd. De kinderen op de dagopvang van Zo aan de van Nijenrodestraat, Zo aan de Jan van Nassaustraat en Zo aan het Oosteinde krijgen iedere dag een verse, warme lunch aangeboden. Na evaluatie in september, volgen wellicht meerdere vestigingen.

De maaltijden van Moekes Maaltijd
De maaltijden van Moekes Maaltijd zijn gebaseerd op de richtlijnen van het voedingscentrum en zij bieden maaltijden aan voor de volgende leeftijdscategorieën:

  • 4 maanden á 150 gram
  • 6 maanden á 150 gram
  • 9 maanden á 150 gram
  • 1 jaar á 200 gram
  • 3+ jaar á 200 gram

Ook wordt er rekening gehouden met kinderen met een allergie. Zo heeft Moekes Maaltijd maaltijden voor kinderen met koemelk/lactose allergie, gluten allergie en vegetarische maaltijden. Bij kinderen onder de 2 jaar wordt geen zout gebruikt daarboven niet meer dan is toegestaan van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Moekes Maaltijd kookt ook nooit met pinda’s en noten.

Elke week staat er iets anders op het menu. Zo komen de kinderen in aanraking met diverse smaken en structuren.
Meer weten? Kijk op www.moekesmaaltijd.nl

                           

Deel via: