Afbeelding

We gaan vanaf 8 februari weer open voor de dagopvang (0-4 jaar)!

We mogen vanaf maandag 8 februari onze deuren van de dagopvanglocaties weer openen en de kinderen weer ontvangen. De BSO-locaties (voorschoolse-, tussen schoolse- en naschoolse opvang) blijven vooralsnog helaas alleen open voor noodopvang.

Afbeelding

Geslaagd!

We zijn trots op onze collega´s die zijn geslaagd voor de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch medewerker. Tien collega´s die in februari 2020 zijn begonnen met dit traject zijn geslaagd en zullen eind januari hun diploma in ontvangst nemen. Binnen een jaar hebben zij zich doorontwikkeld van een mbo-diploma niveau 2 of 3, naar een mbo niveau 4 diploma.

Afbeelding

Nationale Buitenspeeldag

Buitenspelen is goed voor kinderen vanwege de frisse lucht en de beweging die goed is voor hun gezondheid. Kinderen eten en slapen beter als ze regelmatig buitenspelen. Door kinderen dagelijks minstens een uur buiten te laten spelen en bewegen worden kinderen ook sterker en socialer. Bij basisschool kinderen verhoogt het buitenspelen ook nog eens de leerprestaties en de cognitieve ontwikkeling. Fysieke inspanning stimuleert namelijk het maken van hersenverbindingen.

Afbeelding

Vandaag is het Wereldmilieudag!

Als we willen dat we allemaal het besef krijgen hoe belangrijk de natuur voor ons is, kunnen we niet jong genoeg beginnen: in de kinderopvang dus. Wij dragen, samen met ouders, bij aan het veilig en gezond opgroeien van kinderen

Afbeelding

De onmisbare rol van opa en oma

Sinds 2004 wordt op 4 juni in Nederland de 'Nationale Opa- en Oma dag' gevierd. Ook bij Zo kinderopvang willen we de waarde van opa’s en oma’s graag onder de aandacht brengen. Dit jaar is het vanwege het Coronavirus.